2018 års
kollektion utmärks av ett tydligt skandinaviskt uttryck med internationell touch i form av funktionell konstruktion, hållbarhet och stort fokus på materialval. Den nya loungefåtöljen Mame är formgiven av Luca Nichetto och är skapad utifrån devisen "ärlig design". Med influenser både från sitt italienska hemland och sitt nya hem i Sverige har fåtöljen fått sitt utseende och sin otroliga komfort. Mame Armchair är en stoppad fåtölj med ben i metall. Luca har även formgivit mattan Print som är en mångsidig matta som tjänar många syften i hemmet. Varje matta är enfärgad i grunden med mönster av färgblock som upprepas vilket skapar ett starkt och annorlunda uttryck. Mattan är skapad för att leva länge, användas flitigt och för att vara ett centralt objekt i rummet för att skapa ett bestående intryck. Enclose fåtölj har designats av Norm Architects och den kompletterar Fogias befintliga sortiment med sitt klassiska snitt, goda komfort och rena linjer. Fåtöljen omsluter kroppen som ett näste och bjuder in att boa in sig i. Myko stol är en perfekt balans mellan strikt och avslappnat. Designern Stefan Borselius inspirerades av kläder när han designade stolen, en perfekt skräddarsydd kostym kan sitta tajt och se strikt ut men samtidigt som den känns bekväm, lätt och ledig och samma känsla får stolen. Myko är tillverkad i formgjutet skum med metallinlägg och metallstativ. Stolen Bollo Spisolini är designad av Andreas Engesviks och är ett komplement i kollektion Bollo som varit Fogias mest uppskattade designmöbler och är med sin karaktäristiska form lätt att känna igen. Stolen Bollo Spisolini är en matsalsstol med mycket god komfort.
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta
Hörrni, det är snart semmel-dagen. Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Varsågoda …årets midsommarsill…. I morgon är det midsommar. Härligt. Och idag strålar solen vid stugan. I morgon ska det regna, men det är ju tradition och det struntar vi i
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och våriga påsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Årets näst sista dag och jag blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på året som gått. Det har varit ett händelserikt år som gått både upp och ner men när jag ser tillbaka på detta år så måste jag säga att det är ett av de roligaste åren jag haft på länge
Körrv. De senaste veckorna har vi ätit den här snabba maträtten flera gånger. Receptet är plagierat från Arla, dock med vissa självklara förbättringar som till exempel en ökning av mängden GRÄDDE
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.