Focacciamedrosmarinoch halvtorkade tomaterDu behöver. olja att pensla med. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör tills jästen löst sig
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
Tryck ner små rosmarinkvistaroch oliver i degen, jämnt fördelade. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp
Rör ut jästen med lite av vattnet. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl
Olja en ugnspanna och pressa ut degen, tryck ner tomater, oliver och strö över rosmarin. 5 dl vatten3 msk olivolja1/2 paket jäst1 tsk salt2 tsk socker12 dl vetemjöl cirka+några msk olivoljanågra msk rosmarin1 ask körsbärstomateren näve oliverflingsalt(gott vore också lök)Blanda fingerljummet vatten med jäst, salt, socker och olja, rör ut vetemjölet, låt jäsa 30 minuter
Ta ut dem och blanda dem med olivolja, rosmarin, parmesanoch salt medan de fortfarande är varma. Om ni är sugna på snacks, men inte vill proppa magen full med onyttigheter, så kommer här lösningen till er
Du kan använda vilket sorts pajskal du vill till pajen, men mitt blev förstås glutenfritt och den här gången med en blandning av bovetemjöl och rårismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.