Gnid in biffarna i pepparblandningen och lite salt. Ansa och skär löken i lämpliga bitar. Smält smör i en stekpanna och bryn biffarna ett par minuter på varje sida tillsammans med löken
Dela och kärna ur plommonen. Skär i bitar och värm i panna. Häll på cointrue och tänd sedan på. Ta bort skalen på ¾ av nötterna och blanda med plommonen
1. Häll på alkohol över fisken. 2. I en liten kastrull häller du ned alkoholen och tänder på. 3. Häll sedan över den brinnande alkoholen, men var försiktiga
I lördags hade vi tänk grilla men kraftigt regn hindrade oss. En bankad fläskfilé som hade legat i marinad hela dagen fick istället stekas, men Daniel skojade till det hela med en flambering
Lågorna stod högt när Ida flamberade Ananasen i rom. I dag på lunchen satt vi och räknade efter hur många dumplins vi egentligen tryckte i oss i måndags
I veckan köpte min man hängmörad Oxfilé från Dansjö Gård som ligger utanför Växjö. Vi har börjat handla mer och mer kött hos dem, dels för att det är närproducerat men oxå för att de håller en hög kvalité
Ingredienser 4 bit(ar) oxfilé , à 160 g 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 2 cl Konjak Grönpepparsås med chili 1 msk smör 2 dl vatten 2 msk Konjak 1,5 dl grädde 1,5 msk kalvfond 1 odefinierad vitpeppar 2 msk grönpeppar , i lag 0,5 msk senap , 0,5-1 msk, fransk matlagningssenap 1 odefinierad maizena , plus vatten 1 tsk chiliflakes , eller färsk chili 1 odefinierad salt 1 odefinierad sojakulör Köp receptet
Recept. Gäst. fre, 2013-07-19 08. 45. 10min. (0). Skala päronen och dela dem i 2 delar stek alla 4 delar i smör i stekpanna häll över socker och rör omtillsätt Romen (använder själv StråRom 60 %)Låt puttra en halv minut och tänd sedan eld med en tändstickaLåt elden slockna eller släck den med ett lockservera genast till glass eller grädde och det blir en härlig kola sås med romsmak som passar alla smaklökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.