Lägg köttet med kryddblandningen i en plastpåse. Vill du servera den gravade oxfilén kall som förrätt så går den lätt att skära i tunna, fina skivor när köttet ännu är halvfruset
Idag bjuds det på en kryddig och god potatisrätt från Uganda. Man skulle ju kunna tro att vi hade tröttnat på potatis vid det här laget, men så är faktiskt inte fallet
Oxfilépå bädd av frästa grönsaker. Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
En av de charmigaste platser jag besökt är Kefali på Kreta. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
Tänk på att ta ut köttet från kylen en stund före tillagning. Värm under tiden grönsakerna i ugnen, skiva upp oxfilén i centimetertjocka skivor och lägg köttet på toppen av grönsakerna
Sallad på bondbönor, betor och getost samt oxfiléBondbönor är inte bara goda, utan också vackra. Lägg betorna på ett stort fat och strö över de kokta bondbönorna
Här kommer receptet på Köttkorv från Farmors kokbok. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.