Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa på grillen. Vi kommer då att koncentrera oss på det österrikiska-bayerska köket
Skär biff, paprikor och purjolök i fina strimlor. Fräs allt tillsammans i olja under omrörning. Dofta över majsena och tillsätt vinäger, salt, socker, peppar och vatten till en simmig konsistens
Fläsklägg stod det på menyn idag. Fläsklägg. Efter att vi käkat rester från gårdagen till lunch så åkte vi hem till min syster Emelie och hälsade på henne, sonen Wille och barnens farfar Rolandh
Pulled pork påfläsklägg med tomatsalsa, guacamole, gräddfil och sallad i pitabröd. Fläsklägg med marockanska kryddor serverad som pulled pork med guacamole, tomatsalsa, gräddfil och sallad i hembakat pitabröd
Lägg försiktigt ner fläsklägg och lök i vattnet. Låt koka några minuter på svag värme under vispning. Riv osten på rivjärn, blanda ner i kastrullen och låt smälta
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.