Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. I lördags hade vi ett par vänner över på en fika och vi pratade lite om mat då och kom just in på vitkålsgratäng
Smaka av med salt och peppar. I veckan kom turen till en vitkålsgratäng. Vitkål smakar ju egentligen inte så mycket så det var gott att krydda med sambal och ganska mycket salt (i alla fall med mina mått mätt som brukar vara ganska återhållsam med saltet)
Bryn smöret och stek vitkålen mjuk, tillsammans med tärnat eller strimlat fläsk. Tärna paprikan och blanda ner efter en stund tillsammans med tomatpurén
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.