Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Skär tomat och squash i mindre bitar, stek i en panna med lite olja. Servera med tomat vid sidan om. Moset suger upp det goda spadet från tomat och squashblandningen
Strimla grönsakerna i långa band med hjälp av en osthyvel (det mjuka innanmätet i zucchinin är svårt att strimla, men spara det gärna och använd det till exempel hackat i grönsaksgrytor och soppor)
Redde avmed lite majsenastärkelse och kallt vatten så skyn blev lite simmig. Hällde över skyn i en kastrull och spädde med lite vatten så den inte skulle vara för skarp i sältan och smaken
Krama ur vätskan ur zucchininmed hjälp av händerna. Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Blanda under tiden ihop ingredienserna för glasyren (smält smöret, och låt det svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna), och ställ glasyren i kylskåpet så går det lättare att spritsa/skeda den på muffinsarna
Blanda zucchininmed ½ tsk av saltet i durkslaget eller silen. torka av bänken med en disktrasa). Torka av under gallret efter en stund om det blir blött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.