Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta medsötsursås, och den sötsurasåsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Servera grytan med kokt ris och den sötsurasåsen vid sidan av att skeda över. Igår efter avslutat värv med målning fick vi tacksamt äta middag med pappa som stått vid spisen och lagat sin kinesiska fläskfilégryta
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används till dippsås
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.