Vi lagade en supergod fläskfilégratängmedbacon och ädelost. Jo då, efter att ha gjort uppskattningsvis en halv hemtenta och rättat en hel klass med bokrecensioner fick jag en härligt lugn kväll med middag och tv igår
Lite extra god lördagsmat, något sött efteråt och mousserande i glasen hör till och till deltävling ett blev det en fläskfilégratängmed tomater, färska champinjoner och bacon som vi åt med tagliatelle och en massa sallad
Trött som jag var, blev lördagskvällen en lugn kväll hemma i soffan och middagen blev en enkel rätt bestående av en fläskfilégratängmedbacon, ugnsrostad sötpotatis och en stor sallad
Alla-hjärtans dag idag så jag vill börja med att önska er en riktigt trevlig sådan. Klipp bacon i mindre bitar och stek det lite knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållspapper
Servera med pressad potatis och sallad. 2 pkt bacon. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 5 tsk chiliflakes hackad persilja Servera med. 225°Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 1pkt bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.