Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilémed gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Till kräftskivan hade vi marinerad fläskfilémedtvåsorters lök. Marinad. När jag bjuder på buffé så brukar någon form av marinerad kyckling eller fläskfilé dyka upp på menyn
Putsa fläskfilén. Stek fläskfilén runt om i en stekpanna så att den får lite färg. 1 fläskfilé. Lägg fläskfilén hel i marinaden, i en påse, och låt dra i minst 1 timma. Lägg den i en ugnssäker form med en stektermometer och stek den i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. Kram Karin 1 fläskfilé ½ dl soya
En ostpaj med kummin och en Jansson-inspirerad paj. Det blev två varianter, drygt tjugo av varje. I någon tidning någonstans såg jag för några veckor sedan ett recept på ostpaj med ansjovis
Hyvla margarin eller smör med en osthyvel, täck hela formen med smöret. Det finns så många recept med äpplen i vore kul och höra vad ni gör för äppelkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.