Mortla eller mosa samman socker och vitlök och blanda med övriga ingredienser. Vi rörde ner mango, vattenkastanjer, rädisor, ruccola, morötter, salladslök, stjälkselleri i vår salladsskål
Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt medmarineradfläskfilé och en grön örtsås. Här syns fläskfilén och en couscoussallad med halloumi och söta nektariner
marineradfläskfilémed ugnsbakade morötter, paprika och lök samt rödvinssås och sallad. Idag står marineradfläskfilé, ugnsbakade morötter, paprika & lök samt rödvinssås & sallad på listan
Börja med att koka den strimlade vitkålen och pujolöken i vatten i ca. Tillsätt vitkålen och purjolöksblandningen till cream fraichen, och låt det koka på svag värme i ca
600 g fläskfilé salt peppar 0. 5 dl mango chutney ca 2 msk smör att steka i. 13 msk vitvinsvinäger 2 msk kallt vatten 0. 1600 g fläskfilé salt peppar 0. 1ca 2 msk smör att steka i. 13 msk vitvinsvinäger 2 msk kallt vatten 0
Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet
Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet
Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Garnera med färsk basilika och oliver. Efterstek köttet mitt i ugnen tills det är genomstekt, ca 20-25 minuter. Lägg påsen kallt ca 12 timmar. 600 g fläskfilé. 2 msk vitvinsvinäger. 2 krm svartpeppar. 2. 5 st pressade vitlöksklyftor
Servera med kokt potatis, tomater och sallad. Blanda samman olja, citronskal och -saft, rosmarin, tomater, chilipeppar, oliver, vitlök, salt och vitpeppar och häll marinaden/dressingen över köttet ett par timmar innan serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.