Fisksoppa
madeleines recept
madeleines recept
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det är nästan så att jag har fått dille på soppa! Men det är ju så gott och enkelt!
  • Här är en mumsig fisksoppa, det går enkelt att byta ut fisken till vad man har och är sugen på!
  • ~~~
  • Lax, torsk, sik
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta 1 burk räkor
  • 1 förpackning färdig tomatsoppa ca 500 gram, jag använde Keldas
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl dill
  • salt och vitpeppar
  • Aioli
  • 1 äggula 1 tsk vittvinsvinäger
  • 1 tsk dijonspenap
  • 2-3 vitlöksklyftor salt
  • 2 dl olja
  • ~~~
  • Börja med aiolin; blanda ihop äggulan, vinäger,senap och salt.
  • Vispa med elvisp i oljan i äggblandningen, börja med lite i taget och sen med en jämn stråle.
  • Späd med vatten om den blir för tjock.
  • Ha i de pressade vitlöksklyftorna.
  • ~~~
  • Soppan; Fräs lök och vitlök.
  • Häll på vatten, grädde, tomatsoppa och låt det koka upp.
  • Lägg i fisken och sjud 5-10 minuter, tills fisken är färdig.
  • Tillsätt hackad dill och smaksätt med salt och peppar.
  • Ha i räkorna just före servering.
  • Servera med aioli och ett gott bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.