Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanettermed kall sås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)
Smaka av med salt och peppar. Garnera med dill och servera, om man känner för det, med rivna morötter och äppelbitar samt kokt potatis eller potatismos
Så varsågoda, här kommer receptet på en korvburgare medcurrykräm och äppelsallad. Det gäller att (som vanligt) ta en korv med hög kötthalt och vi valde Scans råkorvar för de är riktigt bra
De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Receptet florerar på internet med lite olika proportioner på ingredienserna
Som skolans kalla fisksås som serverades medfiskpanetter. Minns att jagvar uppe hos rektorn och klagade vid flera tillfällen ( yes jag var den där gnälliga eleven som klagade högt när jag var missnöjd med något)
Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Servera fisken med sås, potatis, citronklyfta och sallad. Stek fisken i matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida
Fyll skalen medcurrykräm. Temperera choklad igen och locka/stäng pralinerna med chokladen genom att temperera mörk choklad igen och hälla den över formen
Fiskpanetter (halvfabrikat), hemgjort potatismos och en näve nyttigheter. Har fått dille på att rensa och vill bara bli av med all onödig skit vi har överallt nuuuu
blomkålsgratäng med morötter och timjan plus färdiga fiskpanettermed citrontouch plus ärter. Några av er kommenterade på förra inlägget att ni saknade den sammanfattningen i början och jag håller med er
Fiskpanetter, marinerad potatis/morot/broccoli och pestosås. Här har vi hur jag tänkte mig att veckan skulle se ut och med facit i hand blir den ändå med beröm godkänd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.