Det bästa med introduktionen av denna sallad var att både mor och svärmor gjorde klart att de INTE tyckte om getost men jag kan säga att båda ändrade sig efter att ha smakat denna sallad
Jag har gjort denna sallad två gånger nu och barnen bara älskar den. Hittade den på en amerikansk blogg och i det receptet var det en msk socker i den, det hoppade jag över för det hör ju inte till en sallad tycker jag
Här med en sötsyrlig vinägrett. Oftast krävs det en sådan liten ansträngning och ändå serveras det hos oss mycket grönsaker som de är, så som morötter, sockerärtor eller paprika
Ansa och skiva fänkålen riktigt tunt med t ex en mandolin. Skölj, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda fänkål och äpple med citronsaft, lite salt och svartpeppar
Toppa grönkålssoppan medäppelsalladoch kokt ägg. Att få avsluta vårat tre veckors långa Explore projekt med att presentera vår idé Google greenlinks och få både fantastisk feedback och även uppmaningar att skicka casefilmen till One show kändes som ett bra betyg
Salta potatisen och hyvla över (med hjälp av en osthyvel) tunna skivor smör. Smaka av med salt. Halvera potatisarna och skär ett rutmönster ca ½ cm ner i potatisen
Lägg på lite kantarell- ochäppelsallad, avluta med brynt smör och garnera med små dillkvistar. Tillsammans med skogens guld, ”herr kantarell” och ett riktigt brynt smör blir det här kalaset en förförisk dröm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.