Fiskgratängmedfänkåloch citron. I kväll blev det en fiskgratängmed spättafilé. Gjorde några få förändringar i receptet, bland annat bytte jag ut champinjoner mot fänkål i såsen
Dessutom laga vi en varm morot- ochfänkålsalladmed persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Krydda med salt och peppar och droppa över färskpressad citron. Smörj den ugnsfasta formen med smör. Ansa purjolökarna, dela dem på längden och skölj dem ordentligt
Veckans helgbröd den här helgen blev ett bröd med morötter, fänkålsdilloch kummin. Dela i tre bitar och forma till runda bröd som du lägger med skarven uppåt i jäskorgar med mjölad duk
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Torsken är finast i månader med r - och nu är det septembeR. Mixa under tiden örterna med olivoljan. Skär morötterna i tunna stavar och skiva fänkålen tunt
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.