Här hemma är det ingen som är speciellt förtjust i just de små fiskarna, men i smaken dock. Jag tycker den ska vara riktigtkrämig och absolut inteflottig och smörig, stavarna ska vara handskurna och ansovisfiléerna får gärna ligga för sig själv i ett hörn
Jag och Henrik kom på att man borde starta en sushirestaurang med en meny av endast svenska fiskar. Det var en höstkväll på sushirestaurangenZozakii Göteborg då vifickidén
Jag var egentligeni affären för att handla en fjällröding, men när det inte fanns så beslutade jag mig för att prova en guldsparid, eller seabream som den heter på engelska
Lägg fiskfiléeri botten av en vid ugnsform/-panna med lock. Täck med grönsakerna och persiljan, pressa över vitlöksklyftan, häll över olivoljan, salta och peppra
Förresten jag har gjort ett klipp där jag ”fiskar” röster itävlingenMATBLOGGSPRISET. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Äntligen har jag införskaffat en tagine. Marockansk gryta kan varierasioändlighet. I Marocko lagas den traditionellti ett speciellt lerkärl på glödande kol
Lägg fiskarnaiugnsfolie och vik om, så att en kokong bildas. Efter ett par veckors sommaruppehåll med fiske, var det förra veckan dags att igen ge sig ut i ett par tre dagar och pröva lyckan (eller skickligheten om man så vill)
Asiatiskt. Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Starkt och smakrikt och så fruktansvärt gott, det är vardagsmat för oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.