Fisk- och skaldjursgryta med aioli
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • hackad
  • 1/2 purjolök
  • strimlad
  • 1 vitlöksklyfta
  • hackad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 påse saffran
  • 3 dl vatten
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 300 g räkor
  • 400 g sejfilé i kuber
  • 300 g laxfilé i kuber
  • salt och peppar
  • 1 paket frysta blåmusslor med skal
  • tinade (eller färska
  • kokta)
  • 1 plockad hummer (kan uteslutas)
  •  
  • Aioli
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 3 vitlökslyftor
  • pressade
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 tsk tomatpuré
  • 1/2 krm kajennpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.