4 Kokosris 4 port basmatiris 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1/2 tsk salt Chiliräkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka gräslök 1 lime 560 g räkor i lake 1/2 gurka 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g) 2 msk olivolja 2 tsk röd currypasta salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Supersmaskigt på lite rostat bröd, som dip med gräddfil eller bara som det är till allt grillat. Nästan alltid när vi använder jasminris så byter vi ut lite av vattnet mot kokosmjölk
Tänk ändå vad bra att sånt kan ändras, annars hade jag ju aldrig fått för mig att testa dessa friska fishcakes/fiskbiffar/-burgare som jag hittade hos Moman för ett bra tag sedan och jag hade säkerligen inte gjort dem en andra gång idag
Kokosris är något så enkelt som ris kokat i kokosmjölk (toppat med stekt lök och (stekta) russin). Ris kokat i kokosmjölk, garnerat med brynt lök och stekta russin
Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.