Fish and chips är typisk engelsk snabbmat som förr serverades i tidningspapper från gatustånden. Här har vi serverat den tillsammans med en ärtpuré istället för vinäger eller remoulad som man annars brukar ha till
Som sagt, beroende på hur mycket du späder den med vatten och grädde, så har du en sås eller puré - jag har serverat den som sås ihop med fisk, potatis och sparris
Lägg upp på ett fat och servera med citrusaioli. Smaksätt med finhackad vitlök, salt och peppar. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 180 grader
14 teskedar av Fish Sauce (Ex Santa Maria). 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
Squashsalladen med minimozzarella fick heta "slemsallad med skalade ögon" Och dotterns stående beställning av fransk chokladtårta fick heta "bajstårta" istället
Hade lite frysta torskfiléer hemma och istället för att som jag i vanliga fall brukar göra, antingen steka på dem i smör eller köra i ugnen så gjorde jag en "fishcurry"
Mortla rosépepparkorn efter behag och addera, tillsammans med så mycket ärtor så att de precis täcks av ihopkoket - det skall vara trångt om saligheten för att purén sen skall få bra konsistens
Saken är den att det finns många olika sätt att tillaga fish and chips på, detta är en av mina favoriter och hade jag varit i England hade jag dränkt mina pommes med vinäger
Fish and chips, elakt beskrivet som pommes frites med fiskpinnar och remouladsås. - Nej, jag sätter mig hellre ned framför ett bord dukat med tunnskuren parmaskinka, några melonbitar och ett glas prosecco eller två
4 portioner fish and chips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda. Man kan väl säga att Fish´n chips är Englands nationalrätt, det kan man väl förstå eftersom det är sanslöst gott samt otroligt enkelt att göra
Idag gjorde jag dessa fish tacos med hot mayo och mangosalsa. Jag har haft en lugn och skön helg med lite bakning, städning, varit hos föräldrarna och tränat med PT
Drycken som man sköljer ner en fish and chips med är självklart en öl eller ale. Visst är det onyttigt med allt detta friterade, men äter man det inte ofta så är det ju helt ok att någon gång då och då lyxa till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.