Jäs bullarnaminst en halvtimme under handdukar. Fyllningtill äppelsnurror. Fyll semlor med mandelmassa lagom lösrörd med blåbär + inkråm från bullarna, samt grädde vispad med vaniljsocker och mosade blåbär
I julas bakade jag Pandoro för första gången, tyvärr tror jag att jag övergräddade kakorna, så resterna som blev över frös jag in för att använda till en brödpudding
I går när jag var ledig bakade jag kanelbullar. Mitt första jobb i stan var på ett café och när någon beställde en bulle så plockade jag fram en fralla och frågade vad de ville ha på
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivadvitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blirlitewienerbrödsaktiga. Fyllning. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Kålrotslåda har en given plats på det finska julbordet, så jag är uppvuxen med denna underbara rätt. När jag under några års tid försökte få detta hemliga recept från min Mommo och hon inte kunde ge mig någon "eftersom hon har receptet i huvudet och vissteinte måtten och mängden av allt", så ställde jag migtill slut bakom henne när hon gjorde den och kikade över axeln och förbjöd henne att stoppa ner något i kålrotsröran utan att jag skrivit vad hon lagt ner
Bullartillfikat är en riktigklassiker. Låt bullarna kallna under bakduk. Receptet är enkelt, men jag brukar oftast ändra på smaksättningen, lite efter vad jag är sugen på
En av mina absoluta favoritbullar. Vaniljkrämen och glasyren gör bullen saftigtkrämig. Kavla ut bullarnatill runda plattor och lägg upp dem direkt på pappersklädda plåtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.