Påsken är förbi och jag vill delge er om ett recept på en silltårta som är helt fantastiskt god. Jag blev bjuden på silltårta från ett annat recept i helgen som var väl så god
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Jag hade gjort en klassisk finsk morotslåda som finns på varje finländares julbord. Kom till Finland i fredags och idag åker vi vidare till Sverige för att fira jul
Caroline bjöd på denna goda silltårta när vi hälsade på henne. Ni måste prova den också. ). 8-10 port100 g kavring50 g smör3 gelatinblad1 ½ dl turkisk youghurt1 ½ dl gräddfil1 syrligt äpple1 stor brk matjesillfiléer1 röd lök1 dm purjolökklippt dillKläm fast ett bakplåtspapper i en springform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.