Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Har ni börjat ert planerade inför påskmiddagen eller kommer ni gå bort till dukat bord. Vi är bortbjudna nästan alla dagar i påskhelgen, men jag kommer bidra med några rätter till buffébordet
Påsktårta med hasselnötsmaräng, passionsfruktscurd- och mörk choklad, 8-10 bitar. Att bjuda på mäktig tårta efter en tung påskmiddag kan få även storätande gäster att börja svettas nervöst
Jag hade gjort en klassisk finsk morotslåda som finns på varje finländares julbord. Kom till Finland i fredags och idag åker vi vidare till Sverige för att fira jul
Hittade detta receptet på Jennys matblogg så gå in därför mer info. Men va bara tvungen att sprida det vidare då jag tycker att det är ett perfekt recept nu till påsk
Till påsk bakade jag den här goda chokladtårtan. Skillnaden mellan denna tårta och den jag har delat med mig innan, den här chokladtårtan är att jag har använt matolja som fett istället för smör, och bakpulver istället för bikarbonat
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och våriga påsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.