Passar bra på buffébordet. Tärna potatis, äpple och gurka. Finhacka lök och purjo. Salta och peppra. Blanda crème fraiche, majonnäs och senap till dressingen i en skål
Häll smeten i en smord och bröad medelstor sockerkaksform. Denna chokladkaka är jag uppväxt med då det var min farmors favorit, så det är med kärlek som jag bakar den
Låt oss sammanfatta lördagens bravader i tre ord. Mitt i all "spänning" lärde jag mig iallafall ett nytt och sjukt användbart ord som används på tok för sällan, "fullpull"
100 g citroncurd - hemgjord eller köpt av bra kvalitet. Häll i en smord lite mindre form - gärna med löstagbar kant - ca 20 cm i diameter. 100 g citroncurd - hemgjord eller köpt av bra kvalitet
Kalla dem vad du vill men jag skräder inte orden när säger som det är, Ingas skräddarkakor är kryddiga, saftiga och kärleksfullt gjorda och vi har många skräddare i släkten så nog är skräddarkakor mitt i prick
Ordet tryffel kommer från latinets tuber och betyder’svullnad’ eller ‘klump’. I Sverige återfinns den då och då på Gotland, det går även rykten om att en tryffelsvamp återfunnits i en trädgård i Linköping
Inga mängder men kul ändå. Sikta över 3msk vetemjöl och rör om ordentligt. Häll på 8-9dl vatten och lägg i 2 svampbuljongtärningar (grönsaks- eller hönsbuljong går säkert också bra). Jag kollade lite på nätet vilka viner som borde passa till min soppa och hittade ett Vicar's Choice Barrel Fermented Chardonnay för 89pix. 2 svampbuljongtärningar
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.