Idag funderar jag på om vi ska åka och titta på blåbärsbuskar till balkongen på eftermiddagen, jag har redan två stycken men jag älskar blåbär och skulle nog vilja ha åtminstone en till
Vi tog ut rundlar med ett mått, men fyrkanter fungerar lika bra. Gjorde sedan en sån där fin såsspegel på varje assiett, la på ostbiten och garnerade med alfalfagroddar och bladpersilja
Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Det är många som skriver till mig ochundrar om det faktiskt stämmer att det ska vara en halv deciliter bakpulver i det här receptet, som det står i boken, men det är alltså ett tryckfel
Jag tycker att mönstret på krukorna ser ut som blad, lite som en slingerväxt men jag associerar också till stickade tröjor eller mer som grafisk design
Lamm som betar fritt ute och håller våra öppna landskap just - öppna. Igår gjorde jag en moussaka, och receptet är nog det bästa moussakarecept jag testat
Solen värmde ordentligt och inbjöd till många härliga uthomhustimmar. När magen började kurra så tände vi grillen och spontangrillade lite kryddiga korvar
Med en gräslöksås på vitt vin och grädde så har ni en festrätt vilken regnig måndag som helt som smakar fest, helg ochserverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra
Om du är som jag och har en nästan läskig fetisch på snören och omslagspapper så har du dessutom lite cellofan, silkespapper och band hemma, och då är du plötsligt en sån där folk börjar snegla snett på för att du liksom är sån där JOBBIGT perfekt gäst
Vispa ägg och socker, rör ner smält smör och gräddmjölk, därefter mald mandel och bittermandelolja. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ner detta till en deg som formas till tre längder (lika långa som plåten)
Hur resultatet blir beror mycket på vilken chokladsort och kakao som används i receptet, och det är viktigt att kosta på sig en bättre kvalitet när det gäller choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.