150 gram
riven mozzarellaSätt ugnen på 180 grader. Smält smör och blanda med olivolja i en skål. Smörj en pajform ca 24 cm diameter. Välj en pajform med fast och tät botten. Använd ej en pajform med löstagbar botten för de kan läcka ut äggstanningen. Lägg i ett ark filodeg och forma det efter formens kanter. Pensla med lite smör och olivolja. Lägg därefter lager efter lager av filodegen och pensla med smör mellan lagren. Du ska ha ca fem lager totalt. Klipp bort den filodeg som blir över längs kanterna - lämna ca en cm. Förgrädda filodegen i 10 minuter. Hacka löken, tina och hacka broccoli grovt samt skölj och tärna paprikan. Fräs lök och spenat i en panna med höga kanter. Tillsätt pressad vitlök. Tillsätt broccoli och paprika samt låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Smula ner fetaosten med grönsakerna. Ta ut pajskalet och fyll med fetaost och grönsaksblandningen. Blanda ägg med mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Häll äggstanningen i formen. Strö över riven ost. Grädda filodegspajen i 35 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna något innan servering. Gott till är en grönsallad med Dijondressing, ajvarsås samt ev. lite gott bröd som baguette.
Stek spenaten i panna tills allt vatten har avdunstat. Blanda hackad skinka ochfetaost i småbitar. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaostoch tomatsås
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Avsluta med ostsås. Tillsätt smulad fetaostoch låt den smälta under omrörning
Lägg i spenatenoch låt den fräsa med. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Jag lagade en lasagne medspenatochfetaost. Krydda med persillade och smaka av med salt och peppar. Fräs löken i smör och lägg i spenatenoch fräs lite till så spenaten mjuknar
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. zucchini, spenatochfetaost (jag hade i salladsost istället för feta)
10 st smördegspiroger medfetaostochspenat. 150 g färsk bladspenat. 150 fetaost. 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök). Svartpepper 10 st smördegspiroger medfetaostochspenat. 1 lök 150 g färsk bladspenat. 150 fetaost Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök)
Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax medfetaosttäcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.