Matpajer

Matpajer

Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt. 1Fyllning2 gula lökar (eller 2 stora schalottenlökar) 2 klyftor vitlök 500 g kantareller olja, till stekning 800 g blandfärs salt svartpeppar, ur kvarn (eller vitpeppar)
Svamppaj med Västerbottensost

Svamppaj med Västerbottensost

Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk pajdeg Fyllning 500 g kastanjechampinjoner 1 gul lök 2 msk smör salt peppar 150 g riven Västerbottensost 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Äggstanning 4 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt Sallad 1/2 ask plommontomater (à 500 g) 1 förp salladsmix med rödbeta (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Paj med svamp och bacon

Paj med svamp och bacon

Pajdeg. 150 g smör 3,5 dl vetemjöl 2-3 msk vatten, kallt. 1Fyllning. 400 g champinjoner, hackade 1 förp bacon, strimlat 1 gul lök, hackad 3 dl ost, riven paprikapulver salt peppar
Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodegspaj med spenat och fetaost

125 gram färsk filodeg, 5 ark. 130 gram smör. 12 msk olivolja. 14 ägg. 13,5 dl mjölk. 12 krm salt. 11 krm svartpeppar
Taco på plåt

Taco på plåt

1 påse tortilla chips 450 g. 1600 g köttfärs. 12 tsk spiskummin. 11 tsk curry. 1½ tsk ingefära. 1½ tsk cayennepeppar
Köttfärspaj med svamp

Köttfärspaj med svamp

Pajfyllning. 1500g köttfärs. 5 dl blandsvamp. 1 tsk sambal oelek. 1 gul lök. 1Deg. 1125g smör. 2 dl dinkelmjöl med fullkorn
Krämig kantarellpaj

Krämig kantarellpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pajdeg 150 gram Mat & Bak smör 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk vatten Fyllning 400 gram kantareller 0,5 st purjolök(ar) 1 klyfta(or) vitlök 2 msk Mat & Bak smör 0,25 tsk salt 1 krm svartpeppar Äggstanning 3 st ägg 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 gram Västerbottensost Topping 50 gram Västerbottensost , riven 0,5 kruka(or) färsk persilja Köp receptet
Tacopaj

Tacopaj

250 g philadelphiaost. 12 dl riven ost. 11 st gul lök
Tacopaj

Tacopaj

Ingredienser Portioner. 4 Deg 3 dl vetemjöl 50 g smör eller margarin 1 dl kvarg (10 %) 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 1 msk smör eller margarin 2 tsk tacokrydda 1 dl vatten 2 dl crème fraiche (paprika, chili) 250 g körsbärstomater 2 - 2 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Smördegspaj med svamp och kyckling

Smördegspaj med svamp och kyckling

Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk smördeg 1 gul lök 1 förp stekt och skivad kyckling (à 200 g) 1 tomat 6 ägg 1 1/2 dl mjölk (3%) 500 g svampmix 2 dl riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 krm timjan Till servering gräddfil sallad Lägg till i inköpslistan
Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

Värm ugnen till 200 grader. Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Kavla ut degen och klä en pajform med den
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Ingredienser Portioner. 4 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g) 1/2 tsk salt 2 msk kallt vatten Fyllning 2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 1 gul lök 2 msk smör 1/2 tsk salt 150 g riven Västerbottensost Äggstanning 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 tsk kajennpeppar 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan