Värm oljan i en stekpanna och stek fläskfilén på medelstark värme tills den är guldbrun runt om. Skiva fläskfilén och servera den på en bädd av äpplen och häll svartvinbärssåsen ovanpå
Det är som en osynlig hand styr mig till kastrullen – jag måste bara smaka lite. Mat från Normandie, det är ofta ett möte mellan äpple, cider och crème fraiche
På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeur defilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Vispa äggulorna med sötning och häll sedan försiktigt (i en tunn stråle) chokladsmeten i äggsmeten. Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.