Torka bort salt-socker-kryddningen med hushållspapper. Lägg fisken i en oljad ugnsform och baka den tills fisken skivar sig fint när man trycker på den med ett finger
4 laxfiléebitarsaltas och peppras och ugnsbakas på 225 grader i 10 minuter. Ta ut formen och tillsätt3 dl grädde1,5 msk sambal oelek2 msk chilisås2 msk sweet chilisåssvartpeppar och örtkryddorsom blandas ihop och hälles över och ugnsbakas i ytterligare 10 minuter
Salta och pepprar och krydda gärna medmed en fiskkrydda. Har du inte krämen på soltorkade tomater så går det givetvis bra med vanliga soltorkade tomater men den här krämen är riktigt god och smakrik, man behöver inte så mycket
Mosa osttärningarna med en gaffel. Vira en halv skiva bacon runt varje rulle och fäst med tandpetare. Stampa bitarna till mos med en potatisstöt och tillsätt grädden till mjuk konsistens
Den här maträtten har sin egna lilla historia som vi vill dela med oss av till er. Det är så den här ugnslaxen i pepparrotsgrädden kom till som vi bjuder er på idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.