Hemmagjord sylt med jordgubbs- och blåbärssmak. Pannkaka med sylt, vispad grädde och kanel. Imorse gjorde jag en frukostpannkaka i ugnen som jag serverade med vispad grädde och hemmagjord sylt av jordgubbar och blåbär
Vi tog en kula yoghurtglass medblåbärssmak till pajen. Med tanke på att vissa i familjen inte gillar att äta fika för ofta får jag hejda mitt bakande och när vi väl fikar tillsammans blir det istället att vi köper något gott
Då uppstod ett nytt ”problem” – Vad skall vi göra med dem. Till en början kände jag den bekanta bismaken av havregrädden, men efter ett par skedar tog den gräddiga blåbärssmaken helt över och det var en ren njutning (och dessutom lite nyttigare än vanlig glass
Lördag - Blåbärskvargbägare med keso, toppad med blåbär, kokosflingor och rivet citronskal. För att göra denna medblåbärssmak så blandade jag 5 matskedar kvarg/kesella med 1 deciliter blåbär och 1 kryddmått vaniljpulver
I helgen gjorde jag isglass medblåbärssmak, mums. Blåbärsglass. ) Superenkelt, läskande och gott. Jag blandade blåbär och lite svarta vinbär i mixen och hällde därefter ner det i isglassformarna (som jag köpte förra sommaren på IKEA)
Medblåbärssmaken börjar du med en liten skvätt vatten, mixar och lägger till mer om det behövs. Lite färg, värme och smaker från tropikerna kombinerat med nordiska kalla färger och smaker blev mitt mellanmål idag
Jag har också testat tranbärssmaken, hallonsmaken och blåbärssmaken, alla goda även om jag hellre köper naturell och blandar i blåbär eller hallon själv
En blandning på cheesecake och paj med tanke på ingredienserna. Jag använde frysta blåbär som jag tinade innan, det blev en del saft av blåbären som tinat och det använde jag i smeten för extra blåbärssmak
Just denna var medblåbärssmak, riktigt god måste jag säga. En annan sak som är otroligt viktig också är mozzarellan du lägger på pizzan, det får absolut inte vara en mozzarella med mycket vätska i sig för då kommer den släppa i ugnen och din botten kommer inte få samma yta, den blir mer mot det degiga håller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.