Den här rätten har jag tagit till mitt hjärta tack vare mina portugisiska vänner. När portugiser har fest så är den här bön/köttgrytan nästan ett måste, recepten varierar från familj till familj
Galet gott. En fläskfilé - delat i mindre bitar. Såklart. 3 chorizo - skivade1 lök - skivad/hackad2 tomater - i småbitar1 förpackning ekologiska svarta bönor2 dl grädde3 dl cf, jag hade smaksatt med ngt som jag inte minns1 paprika, small piecessaltStek köttet, löken och korven
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
Igår gjorde jag en tomtelatte (recept kommer senare) åt maken och fick kondenserad mjölk över. Letade på nätet och hittade ett recept på Brigadeiros på mitt kök
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera eller skär svamparna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetariskt som tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums
Ojojoj, vilken varm och solig vårdag vi har bjudits på idag, i alla fall här nere i våra trakter av landet och vi hoppas alla andra har fått njuta av samma som vi
Fredagar förknippas ofta med taco och här kommer en böngryta som just har tacosmak. Välj att äta den helt vegetariskt eller lägg till lite kycklingfilé om så önskas
Feijoada – gryta från Brasilien (mjölkfri). Jag tillhör kategorin äckligt morgonpigga, vilket innebär att jag oftast är på mitt arbete redan vid halv sju på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.