Så god att tomatpeston kan ätas med sked direkt från burken ¦ Vi serverar pesto till färsk pasta, i pastasallad, till pastasalladen, till risotto , på crostini
Tomatpestomed hasselnötter. Tillsätt oljan, kör upp och ner med stavmixer tills allt är väl blandat. Smaka av med salt och peppar, känn efter om du även vill ha lite mer syra
Ända sedan jag gjorde vardagslyxiga pastan medtomatpesto så har jag haft i huvudet att den där irriterande slatten som blev kvar i burken borde bli underbar som smaksättare i en risotto
Häll i oljan i en tunn stråle medans mixern går på låg fart. Här brukar jag dela peston på hälften och den ena halvan blandar jag med ricottan, den andra använder jag som den är
½ dl tomatpesto. 800 g färskpotatis1 dl grekisk/turkisk yoghurt½ dl tomatpesto1/4 dl olivolja1/4 dl vatten1 tsk torkad basilika1 dl svarta, urkärnade oliverfärsk basilika efter smakSkrubba potatisen och koka den mjuk
Jag fortsätter med mitt frukosttema, och idag har jag landat på ett av mina absoluta favoritrecept. Perfekt till en utdragen helgfrukost med goda vänner, enkelt, snyggt, gott och mättande
Mortla saffranet med salt och socker. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Häll ned degspadet och därefter saffranet i arbetsbunken
Servera med pasta och sallad. Kyckling medtomatpesto3 kycklingfileér2 dl grädde1 ask philadelfiaost med tomat och pesto (ny favorit)Färska champinjoner3 salladslökar1 röd hackad paprika1 rödlöksaltpaprikakryddaGör så härStrimla kycklingfilen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.