Vi fortsätter i festens tecken och bakar fastlagsbullar. Jag hade inte gjort det tidigare, men det skall ju vara en första gång för allt och nu kan jag lägga det till min ‘meritlista’ Klart godkänt fick de av familjen också
Semlor kanske man vill säga.  Men inte jag och många andra jag känner.  Och även om receptet också kallade bullarna för “semlor†så är det fastlagsbullar jag gjort
Fettisdagen i år sammanfaller med dotterns 9-års dag. Därför har vi firat dubbelt med fastlagsbullar. eller som jag fick förtydliga för födelsedagsbarnet
Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Fördelen med att göra egna är ju att de blir så färska som de bara kan vara och att man lätt kan äta mer än en
Tänk att bullar fyllda med grädde och. mandelmassa eller sylt kan vara så. förfärligt gott. I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Kärt barn har många namn. Idag är det ju fettisdagen och då tillhör det ju att man äter semlor eller fastlagsbullar som man säger i Finland
De må inte vara den vackraste bilden, men de må vara en riktigt god semla. Åh jag har alltid drömt om att göra egna och nu äntligen gjorde vi slag i saken
Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Okej, okej, vi vet att det är fettisdagen idag men något recept på fastlagsbullar kan vi tyvärr inte erbjuda er, varken i dag eller någon annan dag inom den närmsta framtiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.