När jag planerar för Fasolie brukar jag koka alla bönor i påsen och sedan frysa in lagom stora grytportioner, då går det snabbt att laga middag ifall Fasolie-suget plötsligt sätter in
Hetta upp olja i en stor kastrull/gryta. Pris/Portion*. Fräs - under omrörning - 1 hackad gul lök, 2 finhackade vitlöksklyftor och lite malen spiskummin i oljan i några minuter så att löken blir mjuk, men inte får färg. Tillsätt 1 tetra krossade tomater, 1-1½ msk balsamvinäger och 2 msk tomatpuré. 1-1½ msk balsamvinäger
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera eller skär svamparna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetariskt som tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums
/ Anki och Håkan Indisk böngryta. De kryddor som oftast ingår är bland annat spiskummin, koriander, kardemumma, svartpeppar, nejlika och kanel - chili om man vill ha en lite starkare smak
Fredagar förknippas ofta med taco och här kommer en böngryta som just har tacosmak. Välj att äta den helt vegetariskt eller lägg till lite kycklingfilé om så önskas
Sov inte alls i natt utan bäddade ned mig i tv-soffan runt midnatt och zappade mellan kanalerna. Jag tillhör kategorin äckligt morgonpigga, vilket innebär att jag oftast är på mitt arbete redan vid halv sju på morgonen
Sänk värmen och låt allt puttra ihop i 15-20 minuter. I mitt skafferi råder en pedantiska ordning, prydligt uppradade i en specifik ordning står än den ena burken än den andra fylld med innehåll som skulle kunna göra den bäste vegan grön av avund
2 - 3 krossade torkade piripiri (jag hade i 5 - 6 stycken, vilket jag tycker blev för mycket). 1 - 2 dl vatten. Lägg på ett lock och låt såsen koka på svag värme i ca 20 - 25 minuter. 2 - 3 krossade torkade piripiri (jag hade i 5 - 6 stycken, vilket jag tycker blev för mycket). 1 - 2 dl vatten
2-3 lagerblad. 1. Låt limabönorna ligga i en skål med mycket vatten över natten. 2. Häll bort vattnet. 3. Lägg bönorna i en stor kastrull och häll i nytt vatten
4 - 6 portioner. 1½ - 2 dl hackad grön paprika (jag tog sivripaprika, som är lite starkare än vanlig paprika). 200 - 250 g hemkokta svarta bönor (se här) alternativt 1 avrunnen tetra eller 1 avrunnen normalstor burk konserverade svarta bönor. 4 - 6 portioner. 1 - 1 ½ tsk salt. Grovriv ca 1/5 av potatisen och löken. Låt dem steka på ganska hög värme i 2 - 3 minuter per sida. 4 - 6 portioner 1 gul lök. 1½ - 2 dl hackad grön paprika (jag tog sivripaprika, som är lite starkare än vanlig paprika). 200 - 250 g hemkokta svarta bönor (se här) alternativt 1 avrunnen tetra eller 1 avrunnen normalstor burk konserverade svarta bönor. 4 - 6 portioner 1 ½ kg potatis. 1 - 1 ½ tsk salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.