Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. Ingredienser falafel. Det ska givetvis vara mycket persilja och koriander i dem, jag kunde nog tagit lite mer till och med men det gör man som man vill
Dom var väl godkända av C till och med, som egentligen inte vill äta vegetariskt. Vegetarisk mat är ofta ganska fettsnål (inte den med mycket ost och grädde förstås) så ibland kan det vara svårt att komma upp i tillräcklig kalorimängd för en middag/lunch
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafelmed massor med olika smakrika och starka röror
Själv hade jag i ärlighetens namn också behövt göra ett besök hos farbror tandläkaren, men med min tandläkarskräck så är det inte så lätt att "bara" ringa och boka tid
Låt bröden svalna innan de fylls med sallad, gurka, tomat, falafel och tzatziki. Börjar bli tjatigt nu kanske, men mina elever lagade faktiskt falafel på hemkunskapen förra fredagen
Jag serverade dem i plattbröd tillsammans med färska grönsaker och en super god yoghurtsås. Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga
Couscousmed kyckling och en sweet chilisås. Couscous1 kycklingfilé per personbroccoliKall sweet chilisås 4p. 200g gräddfil3 msk sweet chilisåsKoka couscousen enligt anvisningar på förpackningen
Falafel. Jobba med vattensköljda händer så är det lättare att forma. Lägg alla ingredienser, utom sesamfrön och ris, till falafeln i en matberedare och mixa till en slät massa
 Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
Fluffa upp grynen med en gaffel. Toppa varje portion med räkor. 3 dl couscous. 11 kg räkor med skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Koka upp buljongen och lägg i couscousgrynen, koka upp på nytt. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta. 1Lägg upp couscousen på en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.