Den förstavårdagen. Och när jag och Akilles tog en runda kunde jag känna saltdoften. Jag tycker alltid att den förstavårdagen är lite som första dagen man känner sig frisk efter en jobbig förkylning
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Det kan nästan inte bli enklare och godare än så. Fyllningen kan bestå av allt från skinka, fisk och kyckling till vegetariska alternativ som broccoli, tomater, lök eller andra grönsaker
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Underbar husmanskost i vegetarisk form. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Ännu en solig dag till ända, jag har precis satt mig i den lummiga pergolan där klätterväxterna har slingrat sig täta och släpper in kvällssolen sådär ljuvligt
Mellanmål och kvällsfika är något jag måste, och vill, äta varje dag. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsfika – så ser nästan alltid mina dagar ut
Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus för första gången i år. Ja jag vet att det att det kanske snöar igen om några dagar och blir kallt igen och så
Blanda med resten av fröerna och även kryddorna i en bunke, dock inte med den torkade frukten. Blanda de flytande ingredienserna tillsammans och blanda sedan dem med de torra
Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.