Förstamaj. Känns otroligt skönt måste jag säga, maj är en av minafavoritmånader på året. Idag blev det en lång och skön sovmorgon, men det var kanske inte så konstigt med tanke på att det blev rätt sent igår
Munkar brukar så gott som alltid uppskattas men ändå vill det intebli av att göra sådana annat än tillförstamaj, fast kanske det är därför de är uppskattade
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskttillviss del efter att jag igårtittadeigenombloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Maja följer jag på Instagram (Majas LCHF) och hon har massor med trevliga recept. Äntligenfick jag tummen ur att göra dessa plättar/bröd som så många redan testat
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för minförstavegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Förstajulgodiset - check. Twitter. December och första advent närmar sig, och jag börjar bli galet sugen på pepparkakor, lussebullar, knäck, kola och allt annat gott som hör julen till
Strimla purjolöken. Skär kasslern i stavar och stek i en panna tills det fått färg. Häll i purjolöken mot slutet av stektiden och stek tills den blivit mjuk
Börja med att skära fläskfilénibitar. Fräs det tillsammans med vitlökeni en kastrull. Skär paparikan och rör ner det i grytan tillsammans med resten av ingredienserna
Denna julens förstasillinläggning här i köket blir just en sådan där nymodernitet som provades och fick godkänt av provsmakarna vidfamiljen Larssons bord
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst ifamiljen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mittförsta bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.