1 hackad
gul lök och 2 vitlöksklyftor i olivolja. Ta upp musslorna och låt dem kallna. Tillsätt timjan, råa, skalade havskräftstjärtar eller pilgrimsmusslor och halverade cocktailtomater. Låt allt sjuda några minuter; lägg i tomaterna först så skaldjuren inte blir överkokta. Smaka av med salt, svartpeppar eller chilipeppar. Mera vitlök och olivolja kanske? Koka pastan enligt anvisning och se till att den inte blir överkokt. Häll av pastan och blanda med musslor, skaldjur och buljong samt rikligt med skalade, inte saltlakeräkor! och grovt hackad bladpersilja. Varma, djupa tallrikar och gott bröd att suga upp såsen med!
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. En tredjedel av köttet blandades med isvatten och äppelglögg och kryddades med rosmarin, vitpeppar, salt samt litenitrit
FödelsedagsfikaAugusti är den stora kalasmånaden iFamiljen. Övervägande del är födda inom loppet av en månad, så det blir många tillfällen att umgås över en kopp kaffe med tillbehör
Musikiköket. Att förnya gamla invanda maträtter är en utmaning. För mig har det blivit en liten hobby. Iblandblir det ganska misslyckat, som den gången när jag försökte mig på valnötsomlett
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att blilika frälsta som han var
Jag har skapat ett par nyafavoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finnsivanligaamerikanska pannkakor
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiskakycklinggryta
Däremot strular appen med allt det nya, men jag tror nog att det blir bra tillslut. Nu har Viktväktarna uppdaterat sitt system och gjort tjusigaförändringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.