I dag bjuder vi på ett klassiskt grytrecept där denenahuvudingrediensen har riktigt gamla anor. nu gör vi ett svanhopp och dyker rakt ner i Portergrytan,
Grannar, vädret är under all kritik, men passa på att njuta av allt gott vi har i trädgården. Kanske är det tack vare regnet eller vattningen med EMA eller bokahsikomposten som gjort vår trädgård så frodig
Där kompenseradesverkligen att vivarken har höst- eller sportlov. Den här veckan har gått superfort. Därför vill jag nu bara att skolan ska börja igen, så att man kan komma igång lite igen
Alltid ett glas vattenvid sidan om. Garnera med vispad Grädde och Hjortron. Ska hitta på lite nytt fikabröd snart, så Du får lite gott till sommarens kaffekalas
Vill ni testa så gå in på länken och kolla. Jag är en svagis då det kommer till bröd. Ibland gör jag också egna starter av surdeg och det är som att ta hand om en ”vän”
så kan jag bjuda på en drink på vit glögg. Den blev så grymt god. Vi använde Dufvenkrooksvita Hjortronglögg, menvill man inte ha så stark drink kan man ta lättglögg
Blanda strö- och florsocker tillsammans med kallt vatten och enäggvita i en bunke. När jag insåg att gelatinbladen i skafferiet gick ut i september förra året kände jag att det kanske var dags att göra något med dem
Jag vet att jag har bloggat om såväl hamburgare som om coleslaw tidigare , menden coleslaw vi gjorde lördags i kväll slog alla tidigare med hästlängder
Stek köttet och vitlöken i omgångar så de får fin stekyta. Den snyggaste saltrandenfår du genom att gnida toppen av glasets utsida med en citronskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt
Den har kortare gräddningstid enden klassiska gamla tigerkakan som vi är vana vid. Jag tycker att en Tigerkaka ska vara saftig och enaningens lite kladdig i mitten
Hoppas ni alla fåren härlig helg med mycket höstsol och avkoppling. Vi har ju skrivit om maten som vi njöt av och vi lovade att berätta om frukostenvi åt, som faktiskt var den bästa vi fått på något hotell någonsin
Till soppan blev det även lite nybakat, men det receptet får ni vänta lite på. Börja med att fräsa på fläsktärningarna någon minut och ta sedan i kycklingbitarna så de får fräsa med och ta smak av stekfettet från fläsket
Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.