Vi fyller en bit lax och bjuder er på en veckomeny.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Baconlindadf laxfilé med mozzarellafyllning 2 port 1 bit laxfilé per person, 150-200 g/bit
  • 2-3 baconskivor/laxbit
  • 1 kula mozzarellaost
  • ½ citron, rivet skal och lite pressad saft
  • basilikablad, strimlade
  • salt och peppar
  • Skär ett snitt längs med laxfiléerna, salta och peppra.
  • Riv sönder osten och stoppa ner ostbitar i fickan på laxen, fyll på med basilika och rivet citronskal, droppa till sist på lite citronsaft.
  • Linda in laxfiléerna i bacon och lägg dom i en ugnsfast form där du droppat lite olja i botten.
  • Stek laxen mitt i ugnen på 200 grader, 15-20 minuter beroende på hur stora och tjocka bitarna är.
  • Servera med en kall sås, kanske lite ugnsstekta tomater, ris eller potatis och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.