Det pratas ganska mycket i media nu om att vi svenskar äter väldigt mycket kött, men samtidigt så börjar en trend växa att laga mer vegetarisk mat i våra hushåll
När ditt salt blivit knastertorrt är det färdigt att hälla upp i rena torra burkar med tätslutande lock, krossa det i mortel eller kör det i en matberedare innan om det inte redan är finfördelat
Jag tror ett sätt att få barn mer i kontakt med det som de äter är att ta ut dem i naturen, prata med dem om hur allt växer, hur det går till, hur vi kan ta hand om vår moder jord och oss själva
Med oss hem fick vi ett uppdrag att baka ett surdegsbröd och inte vilket bröd som helst till en början utan en riktig klassiker i Saltå Kvarns sortiment, Barsjabrödet, ett härligt rågsurdegsbröd med mycket kummin i
Lägg i skål med varmt vatten och hjälp till att snurra ihop lite. Nyligen skrev jag en kommentar på instagram till Roy Fares om det fanns något man kunde göra för att få en dag i köket med honom
Men ärligt talat – hur många av oss har både tiden och orken att koka egen fond till och börja med, eller för den delen tillräckligt gröna fingrar för att få något att grönska där hemma över huvudtaget
Nässlor är sprängfyllda med massor av vitaminer och mineraler. Några teskedar av det här nässelpulvret fyller ditt dagsbehov av järn, magnesium, kalium och kalcium
Den ger en mild och kryddig snaps som med fördel kan njutas till ärtsoppan. Fyll en burk till hälften med färsk eller ett par centimeter med torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.