Färsbiffar med citron och gräslökssås
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 11 liten morot
  • 1150 g nötfärs , mager
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • 11,5 dl lagalätt , (Kelda)
  • 12 tsk smör
  • 1½ tsk soja
  • 11 tsk honung
  • 10,2 st citron, strimlat skal + pressad saft
  • 12 msk gräslök , hackad
  • 1 Tillbehör
  • 1350 g potatis, kokt
  • 1200 g grönsaker, kokta
  • 1½ gul lök 1 liten morot 150 g nötfärs , mager ½ tsk salt ½ krm svartpeppar 1,5 dl lagalätt , (Kelda) 2 tsk smör ½ tsk soja 1 tsk honung 0,2 st citron, strimlat skal + pressad saft 2 msk gräslök , hackad Tillbehör 350 g potatis, kokt 200 g grönsaker, kokta1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. 2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs. 3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft. 5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker. Ca 400 kcal per portion, varav 13 g fett.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.