Stek lök, vitlök, selleri, fänkål och chiliflakes på medelvärme tills löken är mjuk. Tillsätt riset i grytan med löken och rör runt tills riset börjar bli genomskinligt
När jag var liten så år vi risotto med vitt ris, ägg, sallad och nån Rhode-islanddressning. Så sjukt gott det är med fänkål, fräscht, krispigt och mycket smak
Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini och citron, väldigt god. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål och zucchini
Massor med godsaker. Man kunde nästan tro att universum – som ju annars är en hämndlysten och svår bitch att ha å göra med – har en plan för dagens middag
På bilden e den färglös med den e god. )2 pers300 g vitfisk, typ torsk. 2 dl mjölk4 cm purjolökDill, salt, svart o vit o citronpepparSmörservera med Potatismos eller vanligt. 300 g vitfisk, typ torsk
Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda. Oftast serveras den med bara med vinäger och citron men vi la till en Dansk Remouladsås så man har något att dippa i
4 filéer av vitfisk. Koka morot och purjolök i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Låt det rinna av. Ta 4 folieark och lägg de kokta potatisskivorna, morotsbitarna och purjolöken ovanpå
Koka upp Milda med fonden. Smörj en ugnsfastform med Milda. Servera gärna laxen med en fräsch sallad. Om det blir ris över kan ni använda det till det stekta riset med kycklingkebaben 2½ dl Milda mat och visp 26%. 600 g lax eller vitfisk
Vi ändrade utseendet här på bloggen och serverade samtidigt en fänkålsrisotto, Håkan svängde ihop en spansk korv och vi lyckades äntligen hitta ett recept på hur man lagar till den goda citronsåsen vi ätit på kinarestauranger lite här och var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.