Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke
Lägg halva bärröran i botten avett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
Surdegen från igår kväll. Forma en avlång limpa genom att lägga upp degen på mjölad köksbänk, drag ut den lite, vik den på mitten och rulla den lite försiktigt
Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Det blev ett halvt avstegfrån den gröna linjen på fredagskvällen. en stor buffé med massor av grönsaksrätter, men också med små laxspett och kall fläskfilé
Ta kastrullen från plattan. Blanda ca hälften av saften med färskosten och florsockret. Ett litet hjärta fyllt med skogsbärsmousse, vit choklad Panacotta , Browniebotten
Koka färskpotatisen, häll av den och låt den ånga av. Stycka ur kotletter med ben och fettkappa kvar. Bryn hälften av smöret så att det får en gyllenbrun ton och börjar dofta kola, ställ åt sidan
Kaviarenfrån Garant liknas närmast vid ett sött nästan rinnigt klister med smak av metall. TV-programmet Plus på SVT gjorde ett test avkaviar nyligen och Kalles Kaviar fick bästa betyg av smakproffsen medans ICA blev vinnare med sin egen sort när man frågade folket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.