1982 åkte
jag och min syster till Kreta. Jag skulle snart fylla 17 år och det var första gången som jag var på Kreta. Ja det var första gången jag gjorde en flygresa också! Ett minne från den resan var moussaka, som jag upplevde som en av veckans höjdare.
Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hettafrånmin favoritsås D’Elidas. Den är god till det nygrillade köttet, som dip till chips eller tillbaguetter att bara doppa i vid sidan om
Men dettafrångås när det gäller maten jag skriver om i dag. Ta sedan bort risotton från plattan och blanda svampblandningen och rör därefter i den rivna osten
Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vita chokladen bruten i bitar. Min sommartårta innehåller vit choklad, röda vinbär och flingsalt
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Ett tips är att blanda majonnäs och crème fraiche först, innan man blandar i tonfisken och dill. För det skall användas lite till att bredas ut runt och ovanför tårtan
Idag får du ett av mina recept på gelégodis med mycket vackra bilder som jag lånat från Tine Worén. Vi hamnade i ett väldigt kreativt flöde så det blev några resor till planerade inför framtiden, du kommer att kunna läsa mer om dem framöver både här och på Harmoniresor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.