Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Varje år har jag och mina bästa vänner som tradition att ses med barnen efter Eid, när alla firat klart med sina respektive familjer, för ett roligt kalas för barnen
Ett recept som följt med oss i många år men där ursprunget är okänt. Den där smakrika och mytomspunna osten från Burträsk som gör allting, till och med den enklaste lilla paj, så oemotståndligt god
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Ettsuperenkelttilltuggtill glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Låt pepparkakspinnarna svalna och servera dem sedan tillsammans med ädeloströran
Det var ett tag sen jag gjorde cake pops så jag gjorde några nu inför Alla Hjärtans Dag. Börja med att mixa kakorna (med fyllningen och allt), till smulor i en mixer
Idag kommer våra barn hit och hälsar på oss lagom till lunch. Den krämiga, ljusgröna såsen smakade riktigt bra tillsammans med rivna morötter, nykokt pasta och lite riven lagrad ost
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.