Dagens recept är just nu ettavminafavoritrecept, det blev så himla gott. Tryck ut massan i botten av en form som du täckt med platsfolie, jag använde ett tomt Big Pack glass-paket
Vispa äggvitan med resten av sockret tills ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Jag är riktigt imponerar och tack så mycket för alla fina kommentera som ni gav till mig
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Man kan i princip använda vilka grönsaker man än föredrar, eller slänga i vad man än har i kylen
Ett extra stort plus får den här maträtten eftersom den är lätt att laga och gjord på enkla och billiga råvaror, vilket passar bra så här innan jul när tiden och pengarna går åt till annat
Avnjut gärna med nyvispad grädde och/eller hallon. 2 msk ekologiska quinoaflingor eller andra frön (Originalreceptet innehåller trendiga och dyra chiafrön för "ett oväntat krisp". Grädda i mitten av ugnen på 175° i 30–35 minuter. 2 msk ekologiska quinoaflingor eller andra frön (Originalreceptet innehåller trendiga och dyra chiafrön för "ett oväntat krisp"
Eller äter ni inte hamburgare rent av. Och det är ju ett så fantastiskt gott tillbehör. När man äter på olika restauranger som serverar grillat får man ofta coleslaw vid sidan om
När detta är klart tillsätt övriga grönsaker och sist nudlar samt kycklingen. 4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minut av koktiden vilket blev bra
Jag har då på grund av ovan nämnda nyfikenhet, tagit reda på en hel del information även om detta. Jag som av naturen är nyfiken, började läsa på lite mer om det här fenomenet
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.