Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
I den här äppelkakevarianten samsas mascarpone med hirsmannagryn/hirsflingor och lite kalamaniscurd, som är en slags citrusfrukt, och resultatet blir en tät, saftig lite kompakt äppelkaka som nästan känns lite mazarinartad och som smakar fantastiskt till en klick lättvisåpad grädde eller hemgjord vaniljsås
Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg, eller använd knivarna i matberedaren. God som den är men med vaniljglass, vaniljsås eller grädde är det heeeelt suveränt god
med antingen rabarber- eller lemon curd smak. Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vem älskar inte rabarber. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept. Det som är viktigt är att man har bra socker så att det inte blir surt
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakan med smörskivorna så att havregrynen inte syns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.