Blanda ihop alla ingredienser.
Häll upp i en ugnssäker form.
Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i ca 30 minuter, tills du får en gyllenbrun yta.
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Servings. 8. Cook Time. 70 Min. Julig dessert med saffran, glögg, hallonsylt och lättvispad. 4. 360 Min. Kokospannacotta med romkaramellsås och grillad ananas
Servera ljummen saffranspannkaka med kall drottningsylt och lättvispad grädde. 1Saffranspannkaka500 g färdigkokt risgrynsgröt (gärna hemkokt) 15 g vaniljsocker (1 msk) 75 g strösocker (0,75 dl) 1 g salt (1 krm) 3 ägg 3 bittermandlar 0,5 g saffran 150 g vispgrädde (1,5 dl), lättvispad 30 g mandel, rostad och hackad (ca 0. 1Till servering200 g vispgrädde (2 dl)Saffranspannkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.