Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost, bestäm själv hur mycket
Vitkålsgratäng med Kyckling & Bacon. Krydda med soja, sambal och svartpeppar. Låt puttra några minuter och blanda sedan ner det i formen med vitkål och kyckling
Smaka av med salt och peppar. Vitkål smakar ju egentligen inte så mycket så det var gott att krydda med sambal och ganska mycket salt (i alla fall med mina mått mätt som brukar vara ganska återhållsam med saltet)
Bryn smöret och stek vitkålen mjuk, tillsammans med tärnat eller strimlat fläsk. Tärna paprikan och blanda ner efter en stund tillsammans med tomatpurén
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter
Här tänkte jag bjuda er på en rätt som går att kombinera med så mycket. Hacka kål och lök i mindre bitar och fräs med en rejäl smörklick tills det mjuknat något
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.