stek bitarna i omgångar i smör i en stekpanna, salta lätt och flytta över köttet till en gryta. Häll på buljongen, koka upp och låt köttet småkoka i en timme under lock (koktid beror lite på hur segt köttet är)
Sen är det ju lite söndagsfeeling när man lagar helt kött i ugn. Kött. Finputsa köttet från sega hinnor. Krydda köttet ordentligt med salt, peppar och timjan
Sitter och morgonmyser i köket med en kopp kaffe. Älskar att det är helg igen och familjen ledig. Idag ska vi titta på Tim som har hockeymatch och sedan försöka fixa lite mer i Millys rum
På söndagar äter vi ofta kött och det är Leif bättre på att tillaga än vad jag är, så det är kanske huvudanledningen till att han har lagat de senaste söndagsmiddagarna
Lägg allt i en ugnsfast form, vätskan ska knappt täcka kött o grönsaker. Sila av spadet och låt det koka ihop en stund (alternativt ta upp köttet och mixa spad o grönsaker till sås)häll i en ½ dl grädde och ½ dl creme fraiche samt smaka av med ett par matskedar gelé av något slag -jag hade en burk kvittengelé på pockade på uppmärksamhet men vinbärsgelé funkar säkert minst lika bra, om det behövs kan man reda av såsen med nån matsked maizsena
Servera till en fin köttbit. Grönpepparsås måste väl vara en av de godaste såser som finns på denna jord och med en skvätt konjak lyfter den till nya höjder